SH Infra

Pluimveemest

Pluimveemest

De ComTrom kan in principe overal rond uw stal geplaatst worden. Het is echter het meest efficiënt om deze te plaatsen waar de mestband de stal uit komt. De mest gaat namelijk rechtstreeks vanuit de stal de ComTrom in. Door dagelijks mest af te draaien wordt het een continue proces. Dagelijks mest de composteertrommel in betekent dagelijks droge mest eruit. De uitvoer gebeurd via een vijzel waarmee de meststof getransporteerd wordt naar een container of opslag. Het eindproduct is korrelbaar. En dat levert geld op!

Welke inspanning het u kost? Het proces is geheel geautomatiseerd en eenvoudig. Een dagelijkse check is voldoende.

Stalventilatie

Omdat de ComTrom de mest bio-thermisch droogt, wordt er geen gebruik gemaakt van de ventilatielucht van de stal. Daarom kan de ComTrom ook overal rond uw stal geplaatst worden. Bijkomend voordeel is dat er niet ingegrepen hoeft te worden op de stalventilatie. Daarmee voorkomt u tevens negatieve gevolgen voor het welzijn van uw kippen.

Milieu en emissie

De ComTrom is een kleine installatie met één ingaande en één uitgaande luchtstroom. De hoeveelheid lucht is gering (1.000-5.000 m³). Dat maakt het mogelijk om met een kleine luchtwasser te werken en zo alle vrijkomende emissie te elimineren. Daardoor zijn er ook geen onzekere factoren t.a.v. emissie. Alles is controleerbaar. Dit gegeven in combinatie met de duurzame manier van drogen maakt dit systeem misschien wel tot het systeem van de toekomst.

RAV

De technische beschrijving (leaflet) is gereed. Bij de eerstvolgende publicatieronde komen we op de lijst.

Voordelen

 • Eenvoudig proces
 • Volledig geautomatiseerd
 • De energiekosten voor het draaiend houden van de trommel zijn gering.
 • Geen ingreep in stalventilatie
 • Onderhoudsarm
 • De mest wordt vanzelf gehygiëniseerd

Voorbeeld berekening

Stel, u levert op jaarbasis momenteel 1500 ton mest met een gemiddeld d.s. gehalte van 40 %. Het afvoeren van deze mest kost u bijv. € 20,- per ton. Totale afvoerkosten € 30.000,-. Wanneer u dit met de ComTrom verwerkt/droogt, hebt u nog ongeveer 900 ton mest af te voeren. Deze mest levert geld op. Bijv. € 7,- per ton. Is € 6.300,-. Een besparing van € 30.000,- en een opbrengst van € 6.300,-. Maakt het bruto voordeel totaal € 36.300,-. Na rente en afschrijving blijft er een positief saldo over.  

Uiteraard is een positief saldo afhankelijk van uw situatie:

 • Hoeveel ton mest hebt u op jaarbasis af te voeren?
 • Wat is het d.s. gehalte van deze mest?
 • Wat kost u dat per ton?

Wilt u informatie ontvangen of vrijblijvend eens praten? Wij horen het graag!

Waarom is DE ComtroM uniek?

Laatste
nieuws

 • 07 jun // De technische beschrijving van RAV (leaflet) is gereed! Plaatsing op de lijst bij eerstvolgende publicatie.

  Lees nieuwsbericht